16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinRochiile de mireasă ale toamnei

Rochiile de mireasă ale toamnei

Fie că este vorba de copia fidelă a crinolinelor pe care prinţesele le purtau în basme, la baluri, sau de una modernă, rochia de mireasă rămâne cel mai special articol vestimentar.

Pentru că vara se retrage uşor, iar nunţile toamnei se înscriu pe ultima sută de metri, miresele care visează la rochia ideală în ton cu tendinţele modei au pornit deja căutările. Specialiştii în domeniu le vin în ajutor cu tot felul de sugestii menite să le transforme în adevărate prinţese în cea mai importantă zi a vieţii lor.

 

Noi tendinţe de sezon

 

Pentru că este vorba de un anotimp mai răcoros, în această toamnă, designerii înlocuiesc materialele uşoare şi vaporoase precum şifonul, organza de mătase, satinul de mătase, şantungul de mătase, voalul jorjet cu brocartul, catifeaua sau crepul de lână. Satinul, taftaua şi tulul vin să completeze armonios rochiile mireselor, ele fiind potrivite în orice anotimp.

Dantela, care dă splendoare rochiei din ziua cea mare, poate fi o alternativă în alegerea materialului. Aplicarea unei dantele fine pe o rochie de mireasă o va face pe protagonistă să fie graţioasă şi feminină.

Şi în privinţa nuanţelor s-au stabilit tendinţele. „Ivoriul, mai degrabă decât albul, a fost considerat cea mai bună culoare pentru rochia de mireasă a reginei Victoria pe vremea sa. În prezent, miresele pot alege dintr-o largă varietate de nuanţe de alb. Rochiile de mireasă cu ape argintii sau aurii sunt, de asemenea, populare, la fel ca şi cele champagne sau bej închis. Însă încercarea rochiilor în diferite nuanţe, pentru a vedea care este cea mai potrivită cu tonul pielii, este primul lucru de care trebuie să ţină cont viitoarele mirese“, susţin consultanţii matrimoniali Bien Savvy.

Voalurile vin să completeze armonios ţinuta mireselor. Modelul acestora, dar şi culoarea trebuie neapărat asortate stilului şi rochiei „Un voal lung din tul cu margine din dantelă va arăta foarte bine atât cu o rochie simplă, cât şi cu una garnisită cu dantelă. Tulul folosit la voalurile mireselor are un efect romantic şi eteric, conferindu-le o aură misterioasă şi de o grandioasă puritate“, susţin specialiştii.

Dacă vreţi să fiţi micuţa regină, aşa cum v-aţi imaginat din copilărie, puteţi opta pentru trenă.

„Alegerea tipului de trenă este determinată de formalitatea şi locul ceremoniei, dar şi de stilul rochiei şi de înălţimea miresei. Trena capelană, care este mai lungă de un metru, este cea mai populară alegere pentru o nuntă formală“, au completat consultanţii matrimoniali Bien Savvy.

Nici pietrele semipreţioase nu trebuie să lipsească de pe rochia dumneavoastră. Fie că alegeţi o rochie de prinţesă sau de sirenă, nu trebuie să le excludeţi, ele aducând un plus de rafinament şi eleganţă. Aceste accesorii pot fi aplicate atât sub sâni, transformându-vă rochia de mireasă într-una gen baby-doll, sau pot îmbrăca la fel de bine bretelele din satin şi, de ce nu, capa care va deveni o piesă indispensabilă în zilele răcoroase de toamnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS